Ugrás a tartalomra

Donald Trump a legnépszerűbb világvezető a közösségi médiában

2019.03.22
12:45
2024.03.19
08:34
Őt követik a legtöbben a Twitteren, nagyjából 56 millióan - derül ki az erre vonatkozó 2018-as adatokból. Az amerikai elnök 2017 októbere óta vezeti a listát.

A második Ferenc pápa, akinek kilenc nyelvű profilja több mint 47 millió követővel rendelkezik. Hivatalos fiókjai naponta gondolatokat és imákat osztanak meg arab, angol, francia, német, olasz, latin, lengyel, portugál és spanyol nyelven.

Narendra Modi, az indiai miniszterelnök a harmadik legtöbb Twitter-követővel rendelkező vezető. Személyes profilja 42 millió, hivatalos profilja pedig 26 millió követővel rendelkezik.

Népszerű még a Fehér Ház, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, az indiai külügyminiszter, a jordániai, valamint az indonéz elnök is. Összességében 69 vezető rendelkezik több mint 1 millió követővel. Európában a brit miniszterelnök hivatalos fiókja vezet, második helyen a brit királyi család van, majd a francia miniszterelnök, Emmanuel Macron.

A twiplomacy nevű oldal a Facebook és az Instagram esetében is összeállította a 2018-ra vonatkozó ranglistát. Ezeken az indiai miniszterelnök az első.

A különböző kategóriákban összeállított listák itt tekinthetők meg:

Donald Trump
közösségi oldalak
népszerűség

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.