Ugrás a tartalomra

Donald Trump: megölték az Iszlám Állam vezetőjét

2019.10.27
15:35
2019.10.27
18:43
Forrás
MTI, Euronews.com
Donald Trump amerikai elnök vasárnap reggel a Fehér Házból közvetített beszédében hivatalosan is bejelentette Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetőjének a megölését.

Az akciót Szíria északnyugati részén hajtották végre az amerikai erők vasárnapra virradóra. Iraki és iráni biztonsági illetékesek közlése szerint al-Bagdadit és testőrét Idlíb körzetében ölték meg. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja úgy tudja, a katonai műveletben nyolc helikopter és repülőgép vett részt. Az akciónak több halálos áldozata van, köztük Bagdadi felesége, valamint gyerekek. Bagdadi a világ egyik legkeresettebb embere volt, Washington 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki fejére.

Donald Trump, elnök, Amerikai Egyesült Államok: „Az amerikai katonaság kiválóan teljesítette a küldetést. Egy katonánk sem vesztette életét az akcióban. Akkor halt meg, mikor a katonák behatoltak az alagútba. Az épületben rejtőzködő 11 gyereket sértetlenül kimentették. Három gyereket azonban al-Bagdadi magával vitt. Az alagút végén élesítette a robbanómellényét és megölte magát, valamint a három gyereket is. A teste megsemmisült, de az azonosítás során megerősítették, hogy ő volt az.”

Donald Trump
Iszlám Állam

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.