Ugrás a tartalomra

Döntöttek Koszovó kapcsán a nagyhatalmak?

2019-02-23
19:43
Forrás
Vajdasági RTV
Koszovó felosztásáról készített tervet Franciaország, Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok - értesült a Frankfurter Rundschau német lap.

Azt is tudni vélik, hogy az erről szóló egyezményt júliusig írják majd alá a felek. A pristinai sajtó már a részletes tervezetről is írt. Eszerint a megegyezés, amely Belgrád és Pristina viszonyát hivatott szolgálni 22 pontból áll. Egyebek között Koszovó ENSZ-tagságát vetíti előre, határmódosítás is szerepel benne, valamint a Koszovóban élő szerbek különleges státuszát feltételezi. Emellett az is szerepel benne, hogy Szerbia legkésőbb 2022-ig az Európai Unió teljes jogú tagja lehetne. A határmódosítás kapcsán a pristinai lap részletes tervet közölt. Egyebek között felsorolják azt, hogy mely koszovói településeket kaphatná meg Szerbia, és melyek azok a községek, amelyek Koszovóhoz kerülnének. A pontok között az is szerepel, hogy Kosovska Mitrovica két része egyesülne, és szabad városi státuszt kapna 35 évre.

Koszovó

Most

12:00, Frissítve: 12:05

Változékony marad az idő

Változékony lesz az időjárás térségünkben az elkövetkező napokban - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Népszerű