Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint: Embertelen, erkölcstelen, immorális, amit Veselinović csinál az újvidéki emlékmű kapcsán

2022.11.10
15:37
2022.11.11
10:35
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági parlament mai ülésén ismét támadták az 1944/45-ben ártatlanul kivégzettek Újvidéken állítandó emlékművét.

A költségvetés módosításáról szóló vita során Janko Veselinović, az Együtt Szerbia győzelméért lista képviselője ismét kiemelte, ellenzi az 1944/45-ben ártatlanul kivégzettek számára állítandó, limáni emlékmű emelését. Szerinte ugyanis ezzel fasiszták emléke előtt tisztelegnek. Veselinović felszólalására dr. Pásztor Bálint, a VMSZ frakcióvezetője reagált. Elmondta, az előtte felszólaló minden alkalmat kihasznál arra, hogy valótlanságokat állítva az emlékmű állítása ellen uszítson. Hozzátette, a közvélemény félrevezetése már tűrhetetlen. Elmagyarázta, hogy az emlékművön nem szerepelnek nevek, annyi lesz kiírva három nyelven, szerbül, magyarul és németül, hogy "Minden ártatlan áldozat emlékére - 1944/45".

Dr. Pásztor Bálint, frakcióvezető, VMSZ: „Kérem, mert ez, amit csinál, helytelen, civilizálatlan, embertelen. Ön olcsó politikai pontokat szeretne szerezni. Ahogy már a múltkor megpróbáltam magának elmagyarázni, itt a képviselőházban megbékélt a szerb és a magyar nemzet. Ennek a történelmi megbékélésnek köszönhetően soha nem volt ilyen magas szinten a két ország és a két nemzet közötti viszony. Magunk mögött hagytuk azokat a fájó fejezeteket.”

Az emlékmű kapcsán kialakult teljes vitát alább tekinthetik meg.

Dr. Pásztor Bálint
Újvidék
emlékmű
szerbiai parlament

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.