Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Dr. Pásztor Bálint: Embertelen, erkölcstelen, immorális, amit Veselinović csinál az újvidéki emlékmű kapcsán

2022.11.10
15:37
2022.11.11
10:35
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági parlament mai ülésén ismét támadták az 1944/45-ben ártatlanul kivégzettek Újvidéken állítandó emlékművét.

A költségvetés módosításáról szóló vita során Janko Veselinović, az Együtt Szerbia győzelméért lista képviselője ismét kiemelte, ellenzi az 1944/45-ben ártatlanul kivégzettek számára állítandó, limáni emlékmű emelését. Szerinte ugyanis ezzel fasiszták emléke előtt tisztelegnek. Veselinović felszólalására dr. Pásztor Bálint, a VMSZ frakcióvezetője reagált. Elmondta, az előtte felszólaló minden alkalmat kihasznál arra, hogy valótlanságokat állítva az emlékmű állítása ellen uszítson. Hozzátette, a közvélemény félrevezetése már tűrhetetlen. Elmagyarázta, hogy az emlékművön nem szerepelnek nevek, annyi lesz kiírva három nyelven, szerbül, magyarul és németül, hogy "Minden ártatlan áldozat emlékére - 1944/45".

Dr. Pásztor Bálint, frakcióvezető, VMSZ: „Kérem, mert ez, amit csinál, helytelen, civilizálatlan, embertelen. Ön olcsó politikai pontokat szeretne szerezni. Ahogy már a múltkor megpróbáltam magának elmagyarázni, itt a képviselőházban megbékélt a szerb és a magyar nemzet. Ennek a történelmi megbékélésnek köszönhetően soha nem volt ilyen magas szinten a két ország és a két nemzet közötti viszony. Magunk mögött hagytuk azokat a fájó fejezeteket.”

Az emlékmű kapcsán kialakult teljes vitát alább tekinthetik meg.

Dr. Pásztor Bálint
Újvidék
emlékmű
szerbiai parlament

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.