Ugrás a tartalomra

Dulakodás tört ki az izraeli parlamentben

2018.01.22
20:12
2018.01.22
22:40
Forrás
Euronews
Az arab képviselők akkor kezdtek tiltakozni, amikor az amerikai alelnök közel-keleti látogatásán felszólalt a Knesszetben.

Mike Pence elmondta, Jeruzsálem Izrael fővárosa, épp ezért Trump elnök arra utasította a külügyminisztériumot, hogy kezdje meg az amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe történő átköltöztetésének előkészületeit. Az arab parlamenti képviselők közül ekkor többen feliratot emeltek a magasba: "Jeruzsálem Palesztina fővárosa!".

Mike Pence mosollyal reagált a parlamenti ülésteremben zajló demonstrációra, illetve a dulakodásra, ahogy a kipát viselő zsidó képviselők próbálták legyűrni a transzparenseket és a feliratokat magasba emelő képviselőtársaikat. A jordán megszállás alatt álló Kelet-Jeruzsálemet 1967-ben foglalta el Izrael. A világ legtöbb országa nem ismeri el izraeli fővárosnak a keresztények, muzulmánok és zsidók szent városát.

Mike Pence
Jeruzsálem

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.