Ugrás a tartalomra

Egyeztettek a parlamenti képviselőcsoportok

2024.03.13
15:46
2024.03.13
19:13
Forrás
Pannon RTV
A szerb parlament alelnökeinek, a munkatestületek tagjainak, valamint a nemzetközi intézmények állandó küldöttségeinek megválasztásáról egyeztettek ma a parlamenti képviselőcsoportok Belgrádban.

A megbeszélést Stojan Radenović, a legidősebb parlamenti képviselő vezette. Az egyeztetésen a Szerbia az erőszak ellen lista és a NADA-koalíció képviselői nem vettek részt. A szerb parlament következő ülését várhatóan március 18-án tartják meg.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti frakcióvezető-helyettes, VMSZ: „A parlament működése szempontjából rendkívül fontos, hogy a nagyszámú frakciók közös megegyezésre kerüljenek arról, hogy az alelnökök, a munkatestületek, illetve a delegációk milyen összetételben fognak működni az elkövetkező időszakban, és hogy végre, szinte három hónappal a választásokat követően megalakuljon a szerbiai képviselőház. A jövő héten esedékes ülésen nem csak házelnököt, hanem alelnököket, bizottságokat és delegációkat is választunk. Ezzel lezárul ez a folyamat, illetve kezdődhet a következő, maga a kormányalakítás folyamata.”

parlament
Szerbia
Kovács Elvira

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.