Ugrás a tartalomra

Egységes elektronikus útdíjszedési rendszer

2023.03.31
16:59
2023.03.31
17:28
Forrás
Pannon RTV
Egységes elektronikus útdíjszedési rendszert hoz létre Szerbia és Észak-Macedónia. A szerb miniszterelnök és az észak-macedón kormányfő Belgrádban találkozott.

A két állam képviselői több memorandumot is aláírtak. Szerbia és Észak-Macedónia gazdasági és politikai kapcsolata egyre jobb, ehhez pedig a Nyitott Balkán kezdeményezés is hozzájárult – mondta Brnabić.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Amit a Nyitott Balkán kezdeményezésnek köszönhetünk, hogy az Észak-Macedónia és Szerbia közötti importunk és exportunk nagyon gyorsan nőtt - 56 százalékkal. A kezdeményezés egyensúlyt teremtett, és ha az áruforgalmat nézzük, akkor inkább Észak-Macedónia számára felel meg, mint Szerbiának, de ha a teljes kereskedelmet nézzük, láthatjuk, hogy sokkal gyorsabban növekszik, mint a Nyitott Balkán kezdeményezés nélkül. Számunkra és Észak-Macedóniának is jó.”

egységes
elektronikus
útdíjszedési
Észak-Macedónia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.