Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Szerbia Kormánya/ SLOBODAN MILJEVIĆ/bs

Egységes elektronikus útdíjszedési rendszer

2023.03.31
16:59
2023.03.31
17:28
Forrás
Pannon RTV
Egységes elektronikus útdíjszedési rendszert hoz létre Szerbia és Észak-Macedónia. A szerb miniszterelnök és az észak-macedón kormányfő Belgrádban találkozott.

A két állam képviselői több memorandumot is aláírtak. Szerbia és Észak-Macedónia gazdasági és politikai kapcsolata egyre jobb, ehhez pedig a Nyitott Balkán kezdeményezés is hozzájárult – mondta Brnabić.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Amit a Nyitott Balkán kezdeményezésnek köszönhetünk, hogy az Észak-Macedónia és Szerbia közötti importunk és exportunk nagyon gyorsan nőtt - 56 százalékkal. A kezdeményezés egyensúlyt teremtett, és ha az áruforgalmat nézzük, akkor inkább Észak-Macedónia számára felel meg, mint Szerbiának, de ha a teljes kereskedelmet nézzük, láthatjuk, hogy sokkal gyorsabban növekszik, mint a Nyitott Balkán kezdeményezés nélkül. Számunkra és Észak-Macedóniának is jó.”

egységes
elektronikus
útdíjszedési
Észak-Macedónia

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű