Ugrás a tartalomra

Együttműködés Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között

2017.09.22
15:29
2017.10.04
12:40
A Sidet és Bijeljinát összekötő vasút újjáépítését is prioritásként kezeli majd Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság a közös együttműködésük során.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke ma délelőtt Újvidéken írt alá együttműködési protokollt.

Lehetőség valamint igény is van Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság együttműködésére - mondta Újvidéken Igor Mirović. A tartományi kormány elnöke hozzátette, a közös projektek megvalósítása már a következő hetekben elkezdődhet. „Itt mindenekelőtt az egyetemek, a klinikai központok, a fejlesztési ügynökségek, a mezőgazdasági hivatalok és az intézetek együttműködésére gondolok. Tehát azokra a lehetőségekre, amelyekkel mindkét fél rendelkezik és amelyek szükségesek és elegek ahhoz, hogy ez az együttműködés konkrét legyen.”

Az együttműködési protokoll aláírása konkrét dolgok megvalósításának alapjául szolgál - emelt ki Željka Cvijanović, a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnöke. „El kell mondanom, hogy már több dolog megvalósítása is folyik valamilyen formában, de úgy gondolom, hogy stratégiailag is meg kell határoznunk, melyek azok a területek, ahol erősíteni kell az együttműködést, illetve melyek azok az intézmények, amelyek szorosabb kapcsolatokat tudnak létesíteni. Az intézményi kapcsolatok tehát sokkal intenzívebbek lesznek.”

A két fél novemberben találkozik újra, amikor is tovább tárgyalnak majd az együttműködés részleteiről.

Vajdaság
Bosznia
szerb köztársaság
szerződés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.