Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Együttműködés Vajdaság és a romániai megyék között

2021.05.18
17:30
2021.05.18
17:38
Forrás
Közlemény
Románia szerbiai nagykövetét fogadta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke. A találkozó középpontjában a partnerségi viszonyok és a pályázati együttműködés erősítése állt Vajdaság és a különböző romániai határ menti megyék között.

A cél, hogy minél sikeresebben vegyenek részt közösen az uniós források lehívásában. Erről ősszel egy konferenciát is szerveznének Újvidéken, ha a járványhelyzet megengedi. A felek azt is megállapították, hogy az Újvidék-Temesvár-Szeged háromszög fejlesztése fontos lenne, főleg kulturális, idegenforgalmi és a gazdasági szempontból.

Pásztor István
Románia
nagykövet

Most

18:55, Frissítve: 19:05

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.