Ugrás a tartalomra

Elavulttá vált a liberális eszme Putyin szerint

2019.06.28
11:44
Forrás
MTI, hirado.hu
Az orosz elnök azt mondta, hogy a liberális eszme szembekerült a népesség túlnyomó többségének érdekeivel.

Vlagyimir Putyin szerint mára „idejétmúlttá vált” a liberális eszme. Az orosz elnök a Financial Timesnak adott interjúban azt mondta, a liberálisok „ma már nem diktálhatnak senkinek semmit ugyanúgy, ahogy azt az utóbbi évtizedekben próbálták”. Az eszméjük elavulttá vált, mivel szembekerült a népesség túlnyomó többségének érdekeivel – mondta Putyin. Hozzátette: a közvélemény a multikulturalizmus, a nyitott határok és a bevándorlás ellen fordult.

Alapvető hibának nevezte, hogy Angela Merkel német kancellár több mint egymillió menekültet engedett be Németországba főleg a polgárháború sújtotta Szíria térségéből. Elismerően szólt ugyanakkor arról, hogy Donald Trump amerikai elnök igyekszik útját állni a Mexikóból az Egyesült Államok felé tartó migrációnak és kábítószer-csempészetnek.

A szíriai orosz katonai műveletekről szólva azt mondta: az orosz hadsereg tevékenységének kedvező a hozadéka, sőt a vártnál is többet sikerült elérni. Putyin szerint az orosz fegyveres erők olyan gyakorlati tapasztalatokra tettek szert, amelyeket békeidőbeli hadgyakorlatokon nem szerezhettek volna meg.

Vlagyimir Putyin
liberalizmus
orosz

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.