Ugrás a tartalomra

Elfogadták az Európai Békekeret bővítését - Magyarország konstruktívan tartózkodott

2024.03.18
18:43
Forrás
MTI
Magyarország meghatározhatja a rá eső 50 millió euró felhasználási célját, például a Nyugat-Balkán támogatása is szóba jöhet.

Magyar konstruktív tartózkodás mellett fogadták el az Európai Békekeret ötmilliárd eurónyi értékű bővítését - közölte Szijjártó Péter Brüsszelben. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, Magyarországnak így továbbra sem kell politikai vagy pénzügyi terheket vállalnia az ukrajnai fegyverszállításokból.

A tárcavezető az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a résztvevők végleges formában elfogadták az Európai Békekeret összegének megemelését. Az ország konstruktív tartózkodása azt jelenti, hogy a rá eső 50 millió eurót be kell fizetni, de annak felhasználási célját meghatározhatják - magyarázta Szijjártó. Kiemelte, ezen a téren több fontos cél is szóba jöhet, például a Nyugat-Balkán támogatása.

Szijjártó Péter
Európai Békekeret

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.