Ugrás a tartalomra

Elhalasztják a kormányalakítást? (videó)

2017.06.18
14:32
Korábbi bejelentések szerint Szerbia új kormányának jövő péntekig, vagyis Aleksandar Vučić új államfő beiktatásáig kellett volna megalakulnia
Korábbi bejelentések szerint Szerbia új kormányának jövő péntekig, vagyis Aleksandar Vučić új államfő beiktatásáig kellett volna megalakulnia. Probléma akadt, Ana Brnabić kormányfővé választásához szükséges parlamenti többség megszerzésével, ezért elhalasztották a köztársasági képviselőház ülését - írja a belgrádi média. Nebojša Stefanović belügyminiszter a Szerb Haladó Párt belgrádi városi szervezetének ülése után az újságíróknak elmondta, hogy az Egységes Szerbia hét képviselője biztosan nemmel szavaz az új kormányfőre és Muamer Zukorlić sem fogja támogatni az indítványt, valamint az SZHP berkein belül sem tudni, ki miként fog voksolni. Stefanovićot vasárnap délelőtt a horgosi határátkelőt beszélt a kormányalakítás folyamatáról. Nebojša Stefanović, belügyminiszter: „Nincsenek különböző áramlatok a Szerb Haladó Párton belül, csak máshogy gondolkodik a képviselők egy része. Ezért fogunk ezekkel a képviselőkkel beszélni. Vučić elnök holnap és az elkövetkező napokban találkozik velük, és mindent megbeszélnek, ami fontos.”



A politikus rámutatott, ki fog derülni, hogy mit gondolnak a Szerb Haladó Párt köztársasági képviselői vagy más tömörülések képviselői, így megtudják hogy van-e stabil többség a kormányalakító támogatásához. „Elvárásaim szerint, ha minden jól megy, ha a szilárd többség biztosított lesz a következő kettő vagy három napban, vagy a hétvégéig, akkor szombaton elkezdhetjük a vitát az új kormány megválasztásáról.” Ana Brnabić a helyzettel kapcsolatban kiemelte, hogy az a legfontosabb, hogy időben megalakuljon a kormány. A legfontosabb a stabil többség kialakítása a köztársasági parlamentben, mert azzal folytathatnánk a megkezdett reformok végrehajtását - jelentette ki a kormányalakítással megbízott politikus.
kormány
Szerbia
Nebojša Stefanović
Szerb Haladó Párt

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.