Ugrás a tartalomra

Eljárás indult Nicolas Sarkozy ellen

2018.03.22
10:35
2024.03.19
08:39
Forrás
MTI
Nicolas Sarkozy a rágalom poklának nevezte kihallgatásán a 2007-es kampányának állítólagos líbiai támogatására vonatkozó vádakat, a Le Figaro című napilap értesülése szerint.

A francia exelnök ellen passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és líbiai közpénzzel történő csalás gyanúja miatt eljárás indult szerda este, miután befejeződött az őrizetbe vétel alatti kihallgatása. Nicolas Sarkozy szabadon távozhatott otthonába, de rendőri felügyelet alá került.

A volt államfő szerint nincsen semmilyen tárgyi bizonyítéka az ellene felhozott vádaknak. A pénzügyi támogatásról kötött megállapodás tényét azonban az elmúlt években több volt vezető líbiai politikus és közéleti ember is megerősítette.

A tények, amelyekkel gyanúsítanak, súlyosak. Tisztában vagyok vele. Ez Kadhafi diktátornak és bandájának, illetve bizalmasainak manipulációja, azt kérem önöktől, vizsgálóbíróktól, hogy mérlegeljék a velem szembeni igazságtalanság mértékét, súlyosságát és erőszakos jellegét - mondta a lap szerint a volt elnök.

Sarkozy
francia
eljárás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.