Ugrás a tartalomra
Szerb Haladó Párt

Elkezdődött a Szerb Haladó Párt elnökségi ülése Belgrádban

2018-01-10
11:10
2018-01-10
19:43
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A témák között szerepel a belgrádi helyhatósági választás és sajtóinformációk szerint az esetleges rendkívüli parlamenti választásokról is szó lesz.

Korábban Zorana Mihajlović szerb infrastruktúrafejlesztési miniszter úgy fogalmazott, nem lenne rossz, ha a rendkívüli parlamenti választásokat a belgrádi választásokkal egy időben tartanák meg.

A mai elnökségi ülés nem lesz sajtónyilvános.

Előzmény:

A SZHP elnöksége újra a parlamenti választások szükségességéről tárgyal

Aleksandar Vučić kiáll amellet, hogy a belgrádi helyhatósági választásokkal egyidejűleg nem lesznek előrehozott parlamenti választások, most a párt elnöksége újratárgyalja a témát.

Egyes sajtóértesülések szerint az SZHP vezetősége körében is megoszlanak a vélemények. Legerőteljesebben Nebojša Stefanović, a párt alelnöke áll ki az előrehozott parlamenti választások szüségessége mellett, de Zorana Mihajlović szerint is ez tenne jót a pártnak. 

Novemberben az előrehozott választásokat ellenzők jóval nagyobb többségben voltak, de azóta a párton belül egyre nő azoknak a száma, akik szerint mégis szükség lenne az országos szintű megmérettetésre. Aleksandar Vučić államfő, aki egyben a Szerb Haladó Párt elnöke, kitart novemberi döntése mellett, hogy nincs szükség előrehozott választásokra. Utóbbi nyilatkozataiban ugyanakkor rámutatott arra, hogy a téma megosztja a pártot, és lehet, hogy végül leszavazzák a véleményét, bár szerinte ennek kicsi a valószínűsége. (magyarszo.rs)

SZHP
Aleksandar Vučić
parlamenti választás

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.