Ugrás a tartalomra
Sorban állnak a választók
Tanjug/AP/Mohammad Anwar Danishyar

Elnökválasztást tartanak Afganisztánban

2019-09-28
11:38
2019-09-28
11:46
Forrás
MTI
Több szavazóhely merényletek miatt nem tudott kinyitni.

Kabulból, valamint Gániból és Kanadhárból is incidenseket jelentettek nem sokkal a szavazóhelyiségek megnyitása után. Kandahárban a hatóságok szerint legkevesebb hárman sebesültek meg. A támadásokat egyelőre senki sem vállalta magára. Az elnökválasztásra a fenyegetések ellenére 9,7 millió szavazó regisztráltatta magát a 34 milliós országban. Az elnökválasztás két fő esélyese a hivatalban lévő államfő Asraf Gáni és a kormányfő, Abdulla Abdulla. Ha egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok több mint 50 százalékát, második fordulót tartanak.

Afganisztán
választás
elnök

Most

15:45, Frissítve: 17:39

Véget ért a kényszerszünet

Visszatértek az iskolapadokba a szerbiai diákok. Ez csaknem 137 és fél ezer általános iskolás diákot és 62 ezer középiskolás tanulót jelent Vajdaságban.
14:43, Frissítve: 17:31

A TSC a šabaci Mačva vendége lesz szerdán

A Szerb Szuperliga 22. fordulójában a 90. percig vezetett a TSC, az utolsó percekben azonban a belgrádi vendégek egy erősen vitatható tizenegyesből lőtt góllal egyenlítettek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.