Ugrás a tartalomra

Előrehozott parlamenti választást tartanak Bulgáriában

2017.03.26
07:41
Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban
Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban. Körülbelül 6,5 millió szavazásra jogosult állampolgár adhatja le voksát tizenegy pártra és kilenc koalícióra. A választást Bojko Boriszov jobboldali miniszterelnök kényszerítette ki novemberi lemondásával, miután az általa támogatott jelölt a tavaly őszi elnökválasztáson alulmaradt az ellenzéki szocialisták által támogatott, oroszbarát Rumen Radevvel szemben. A hét elején ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt és az ellenzéki szocialisták fej fej melletti küzdelme rajzolódik ki. (MTI, fotó:pixabay)
Bulgária

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.