Ugrás a tartalomra

Elutasították Románia fellebbezését a Minority SafePack uniós nyilvántartásba vétele ellen

2022.01.20
16:32
2022.01.20
16:41
Forrás
MTI
A bíróság kimondta: helyesen ítélték meg a kisebbségek jogainak tiszteletben tartását.

Az Európai Unió Bírósága elutasította Románia fellebbezését a Minority SafePack uniós nyilvántartásba vétele ellen. A kezdeményezés arra irányul, hogy felkérje az EU-t a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozók védelmének javítására, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítésére. Románia még 2017 júniusának végén a határozat megsemmisítése iránti keresetet terjesztett elő. Az EU Törvényszéke 2019-ben elutasította Románia keresetét, ezt követően Románia fellebbezést nyújtott be az uniós bírósághoz. Az uniós bíróság most ismét elutasította ezt.

A bíróság kimondta: a törvényszék helyesen ítélte meg a kisebbségek jogainak tiszteletben tartását, valamint a kulturális és nyelvi sokszínűség támogatását, mint az unió értékeit és céljait, az Európai Uniónak figyelembe kell vennie fellépései során a kezdeményezés által érintett területeken.

Minority Safe Pack
Románia

Most

15:51, Frissítve: 16:00

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű