Ugrás a tartalomra

Emlékkonferencia Antall József halálának 25. évfordulóján

2018.12.11
12:23
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI
Antall József néhai miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából rendeztek emlékkonferenciát Budapesten. A Küldetés és szolgálat címmel rendezett eseményen Orbán Viktor is részt vett.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök felszólalásában kiemelte: Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához. Hozzátéve, az egykori kormányfő rengeteget tett az országért, hiszen az adott körülmények között kész csoda volt, hogy egyben tudta tartani koalíciós kormányát, elindította a gazdaság szerkezeti átalakítását, elkerülte a pénzügyi összeomlást.

Orbán Viktor beszédében hangsúlyozta: az egykori miniszterelnöknek nem volt meg a kétharmada, pedig ha meglett volna, megspórolhattunk volna húsz évet.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Kétharmad híján Antall József azt tette, amit tehetett. És amit tett, az nem volt kevés. Sőt az adott körülmények között kész csoda, hogy képes volt erre, és eljuttatta Magyarországot odáig, ahová 2013 teléig jutott. Kész csoda, hogy egyben tudta tartani koalíciós kormányát.”

Budapest
Orbán Viktor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.