Ugrás a tartalomra

Erdogan: Élénkíteni kell Törökország és az EU kapcsolatait

2020.10.13
08:14
2020.10.13
08:28
A török elnök az Európai Tanács elnökével egyeztetett telefonon.

 Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint élénkíteni kell a Törökország és az Európai Unió közötti kapcsolatokat, ugyanakkor az EU-nak teljesítenie kell a 2016-os migrációs egyezményben foglalt kötelezettségeit, és előrelépést kell tanúsítania a vámunió kiszélesítése, valamint a schengeni vízummentesség ügyében - közölte hétfőn az ankarai államfői hivatal, azt követően, hogy a török elnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével egyeztetett telefonon.

A rendkívüli csúcstalálkozót követően Angela Merkel német kancellár azt mondta, hogy az EU határozott és egyértelmű üzenetet küldött Törökországnak a párbeszéd folytatásának szándékáról, majd kijelentette azt is: Ankarával közösen át kell tekinteni a 2016-os migrációs megállapodást. Erdogan ugyanakkor a múlt héten egy videokonferencia keretében közölte Merkellel, hogy az ET Törökországra vonatkozóan hozott döntéseiből "hiányoznak azok az elemek, amelyek megalapozzák az Ankara és Brüsszel közötti párbeszédet, az együttműködést, valamint biztosítják a kapcsolat problémáinak meghaladását".

Recep Tayyip Erdogan
Törökország

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.