Ugrás a tartalomra

Eredménytelenül zárult a genfi találkozó

2022.01.11
10:05
2022.01.11
10:31
Forrás
euronews
Nem született konkrét döntés az ukrán helyzetről folytatott amerikai-orosz tárgyalás során Genfben, az Amerikai Egyesült Államok nem fogadta el Oroszország javaslatát.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes elmondta, a magunk részéről részletesen bemutattuk az amerikaiaknak javaslataink logikáját és tartalmát elmagyarázva, hogy miért elengedhetetlen a NATO-bővítés elmaradására vonatkozó garanciák megszerzése. Wendy Sherman, amerikai külügyminiszter a nyolcórás tárgyalást követően úgy nyilatkozott, Washington senkinek nem fogja hagyni, hogy aláássa a NATO nyílt ajtók politikáját. Az Egyesült Államok képviselője közölte: szankciókkal járhat az, ha Oroszország megtámadná Ukrajnát.

Ukrajna
Oroszország
Amerikai Egyesült Államok
orosz-amerikai
Genf

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.