Ugrás a tartalomra

Észak-Korea a konfrontációra és a párbeszédre is felkészül az Egyesült Államokkal

2021.06.18
07:26
2021.06.18
09:39
Forrás
hirado.hu
A kommunista ország vezetője most először foglalt állást a januárban hivatalba lépett Biden-kormány Korea-politikájáról.

Kim Dzsongun azt mondta, hogy Észak-Korea a konfrontációra és a párbeszédre is felkészül az Egyesült Államokkal. Az állampárt, a Koreai Munkapárt központi bizottságának ülésén szólalt fel csütörtökön. A főtitkár annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a párbeszédre és a konfrontációra, különösen az utóbbira kell felkészülni teljes mértékben, hogy az ország méltóságát és a független fejlődéshez fűződő érdekeit megvédje. Hozzátette, ez megbízhatóan szavatolja majd az ország békés környezetét és stabilitását - számolt be a vezető felszólalásáról a kommunista ország állami hírügynökség.

Észak-Korea
Kim Dzsongun

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.