Ugrás a tartalomra
www.skupstinavojvodine.gov.rs

Európai Régiók: A fenntartható fejlődés a prioritás

2019-12-05
14:57
Forrás
Pannon RTV
Elfogadták a 2020-2025-ös politikai prioritások tervezetét az Európai Régiók Közgyűlésélnek őszi ülésén, ahol Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Damir Zobenica alelnök is jelen volt.

Ebben a dokumentumban egyebek mellett az áll, hogy a szervezet tagjai továbbra is határozottan elkötelezik magukat a fenntartható fejlődés mellett minden gazdasági és társadalmi területen, valamint a környezetvédelem területén is. Az ülésen azt is hangsúlyozták, hogy az emberi jog az európai értékek középpontját képezi, ezért a polgároknak minden információval rendelkezniük kell mielőtt fontos dolgokról születik döntés. Az ülésen Pásztor István arról is beszélt, hogy az Európai Régiók Közgyűlése felismerte a kulturális identitás fontosságát a társadalmi kohézió és a gazdasági fejlődés szempontjából. Emellett elő kell mozdítani a kultúrák közötti párbeszédet, tiszteletben tartva az európai különbségeket - tette hozzá a Tartományi Képviselőház elnöke.

Pásztor István
Damir Zobenica
Tartományi Képviselőház
Európai Régiók Közgyűlése

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.