Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A fejlesztések és felújítások évének jelölte az ideit a VaMaDiSz elnöke

2020-01-24
13:40
2020-01-24
16:16
Forrás
Pannon RTV
A terveket vázolta Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke.

Az Újvidéki Egyetem Jogi Karával folytatott sikeres perüket, amelynek köszönve anyanyelvükön felvételizhetnek a magyar egyetemisták, valamint a digitális felsőoktatási pályázati füzet létrehozását értékelte a VaMaDiSz elnöke a szervezet tavalyi tevékenységének legnagyobb sikereként.

Sóti Attila a 2020-as évet a fejlesztések és felújítások éveként jelölte meg: „Ezzel nem állt le ez a történet. Ezzel megteremtettük a feltételeket, hogy egy értékes ifjúsági történet létrejöjjön. Az idei évben szeretnénk ezt folytatni, azzal, hogy a tudós klubot is szeretnénk felújítani. Létre szeretnénk hozni egy ifjúsági közösségi teret, hasonlóan, ahogy ez működik már Magyarországon, ugyanúgy látjuk a példát Szabadkáról, Zentáról. Itt is ezek a terek nagyon sikeresen működnek.”

VaMaDisz
Sóti Attila
elnök
ifjúság
tudós klub

Most

16:39

Támogatás a méhészeknek

Határozat született a mezőgazdasági támogatások idei évi eloszlásáról, melynek értelmében a méhészek kaptáronként 800 dináros támogatásra jogosultak.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.