Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A fejlesztések és felújítások évének jelölte az ideit a VaMaDiSz elnöke

2020-01-24
13:40
2020-01-24
16:16
Forrás
Pannon RTV
A terveket vázolta Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke.

Az Újvidéki Egyetem Jogi Karával folytatott sikeres perüket, amelynek köszönve anyanyelvükön felvételizhetnek a magyar egyetemisták, valamint a digitális felsőoktatási pályázati füzet létrehozását értékelte a VaMaDiSz elnöke a szervezet tavalyi tevékenységének legnagyobb sikereként.

Sóti Attila a 2020-as évet a fejlesztések és felújítások éveként jelölte meg: „Ezzel nem állt le ez a történet. Ezzel megteremtettük a feltételeket, hogy egy értékes ifjúsági történet létrejöjjön. Az idei évben szeretnénk ezt folytatni, azzal, hogy a tudós klubot is szeretnénk felújítani. Létre szeretnénk hozni egy ifjúsági közösségi teret, hasonlóan, ahogy ez működik már Magyarországon, ugyanúgy látjuk a példát Szabadkáról, Zentáról. Itt is ezek a terek nagyon sikeresen működnek.”

VaMaDisz
Sóti Attila
elnök
ifjúság
tudós klub

Most

15:06, Frissítve: 15:12

Online térbe költöztek az egyházak is

Az egyházak működésére is kihat a rendkívüli helyzet. Nem tartanak tömeges rendezvényeket, a misék, hittanórák az online térbe költöztek. A cél a hívek megvédése a koronavírustól.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.