Ugrás a tartalomra

A fejlesztések és felújítások évének jelölte az ideit a VaMaDiSz elnöke

2020.01.24
13:40
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A terveket vázolta Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke.

Az Újvidéki Egyetem Jogi Karával folytatott sikeres perüket, amelynek köszönve anyanyelvükön felvételizhetnek a magyar egyetemisták, valamint a digitális felsőoktatási pályázati füzet létrehozását értékelte a VaMaDiSz elnöke a szervezet tavalyi tevékenységének legnagyobb sikereként.

Sóti Attila a 2020-as évet a fejlesztések és felújítások éveként jelölte meg: „Ezzel nem állt le ez a történet. Ezzel megteremtettük a feltételeket, hogy egy értékes ifjúsági történet létrejöjjön. Az idei évben szeretnénk ezt folytatni, azzal, hogy a tudós klubot is szeretnénk felújítani. Létre szeretnénk hozni egy ifjúsági közösségi teret, hasonlóan, ahogy ez működik már Magyarországon, ugyanúgy látjuk a példát Szabadkáról, Zentáról. Itt is ezek a terek nagyon sikeresen működnek.”

VaMaDisz
Sóti Attila
elnök
ifjúság
tudós klub

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.