Ugrás a tartalomra

Felmérések: 53,4%-os az SZHP támogatottsága

2019.08.28
18:06
2020.05.22
18:10
Forrás
VajdaságMa
A Szerb Haladó Párt köré tömörülő koalíció a szavazópolgárok 53,4 százalékának támogatását élvezi, derült ki az Ipsos legújabb felméréséből, amelyet ebben a hónapban készítettek.

A második politikai erő a Szövetség Szerbiáért ellenzéki blokk, amely a szavazatok 11,3 százalékát szerezné meg, ha most tartanák a választásokat. Kétszámjegyű eredményt érne el a Szerbiai Szocialista Párt és az Egységes Szerbia koalíciója is, 11,2 százalékkal. A választási küszöböt éppen hogy átlépné a Sergej Trifunović vezette Szabad Polgárok Mozgalma és Vojislav Šešelj pártja, a Szerb Radikális Párt fejenként 5,4 százalékkal. Ezek mellett van még fél millió szavazó, aki nem kötelezte el magát.

felmérés
Szerbiai Szocialista Párt
Egységes Szerbia
Szabad Polgárok Mozgalma
Szerb Radikális Párt
Szerb Haladó Párt

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.