Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A fenntartható fejlődés céljai és eredményei Szerbiában

2019-06-12
16:33
2019-06-12
17:19
Forrás
Pannon RTV
Szerbia ENSZ-jelentésének nyilvános meghallgatására került sor ma a vajdasági parlamentben.

A jelentés központi témája a fenntartható fejlődés, illetve az erre vonatkozó szerbiai gazdasági, szociális és jogi keret.

Szerbia július 17-én terjeszti az ENSZ elé azt az önkéntes alapon elkészült jelentést, amelynek témája a fenntartható fejlődés céljai és annak megvalósulása az országban.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia (SZSZP): „A célok igen életszerűek. A szegénység csökkentéséről, a jobb egészségvédelemről, a jobb oktatásról, a munkavállalásról és a méltó munkakörülményekről, az iparosodásról és az új technológiákról, a partnerségről és az intézmények erősítéséről van szó.”

A szerdai újvidéki nyilvános tanácskozáson az ENSZ elé terjesztendő dokumentum tervezetét taglalták. A fenntartható fejlődés Szerbiában számos területen megvalósul, azonban még rengeteg olyan gond van, ami megoldásra vár.

Pásztor István, házelnök, Vajdasági Képviselőház (VMSZ): „Mindannyian arra törekszünk, hogy jobb világot hagyjunk a gyermekeinkre és az unokáinkra, mint amilyet mi örököltünk. Ez az emberi természetnek a része, ahhoz pedig, hogy az a világ jobb legyen, amit a gyerekeinkre és az unokáinkra hagyunk, azzal kapcsolatban meg kellene állapodnunk, szélesebb kontextusban is, hogy vajon milyen volna az a világ amelyik jobb volna, mint a mostani?”

A megbeszélésen kitértek a szerbiai jelentés és stratégia vajdasági vonatkozásaira is.

fenntartható fejlődés
Szerbia
ENSZ
Slavica Đukić Dejanović
Pásztor István

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű