Ugrás a tartalomra

A fenntartható fejlődés céljai és eredményei Szerbiában

2019.06.12
16:33
2020.04.02
08:18
Forrás
Pannon RTV
Szerbia ENSZ-jelentésének nyilvános meghallgatására került sor ma a vajdasági parlamentben.

A jelentés központi témája a fenntartható fejlődés, illetve az erre vonatkozó szerbiai gazdasági, szociális és jogi keret.

Szerbia július 17-én terjeszti az ENSZ elé azt az önkéntes alapon elkészült jelentést, amelynek témája a fenntartható fejlődés céljai és annak megvalósulása az országban.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia (SZSZP): „A célok igen életszerűek. A szegénység csökkentéséről, a jobb egészségvédelemről, a jobb oktatásról, a munkavállalásról és a méltó munkakörülményekről, az iparosodásról és az új technológiákról, a partnerségről és az intézmények erősítéséről van szó.”

A szerdai újvidéki nyilvános tanácskozáson az ENSZ elé terjesztendő dokumentum tervezetét taglalták. A fenntartható fejlődés Szerbiában számos területen megvalósul, azonban még rengeteg olyan gond van, ami megoldásra vár.

Pásztor István, házelnök, Vajdasági Képviselőház (VMSZ): „Mindannyian arra törekszünk, hogy jobb világot hagyjunk a gyermekeinkre és az unokáinkra, mint amilyet mi örököltünk. Ez az emberi természetnek a része, ahhoz pedig, hogy az a világ jobb legyen, amit a gyerekeinkre és az unokáinkra hagyunk, azzal kapcsolatban meg kellene állapodnunk, szélesebb kontextusban is, hogy vajon milyen volna az a világ amelyik jobb volna, mint a mostani?”

A megbeszélésen kitértek a szerbiai jelentés és stratégia vajdasági vonatkozásaira is.

fenntartható fejlődés
Slavica Đukić Dejanović
Pásztor István
ENSZ

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.