Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A fenntartható fejlődés céljai és eredményei Szerbiában

2019-06-12
16:33
2019-06-12
17:19
Forrás
Pannon RTV
Szerbia ENSZ-jelentésének nyilvános meghallgatására került sor ma a vajdasági parlamentben.

A jelentés központi témája a fenntartható fejlődés, illetve az erre vonatkozó szerbiai gazdasági, szociális és jogi keret.

Szerbia július 17-én terjeszti az ENSZ elé azt az önkéntes alapon elkészült jelentést, amelynek témája a fenntartható fejlődés céljai és annak megvalósulása az országban.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia (SZSZP): „A célok igen életszerűek. A szegénység csökkentéséről, a jobb egészségvédelemről, a jobb oktatásról, a munkavállalásról és a méltó munkakörülményekről, az iparosodásról és az új technológiákról, a partnerségről és az intézmények erősítéséről van szó.”

A szerdai újvidéki nyilvános tanácskozáson az ENSZ elé terjesztendő dokumentum tervezetét taglalták. A fenntartható fejlődés Szerbiában számos területen megvalósul, azonban még rengeteg olyan gond van, ami megoldásra vár.

Pásztor István, házelnök, Vajdasági Képviselőház (VMSZ): „Mindannyian arra törekszünk, hogy jobb világot hagyjunk a gyermekeinkre és az unokáinkra, mint amilyet mi örököltünk. Ez az emberi természetnek a része, ahhoz pedig, hogy az a világ jobb legyen, amit a gyerekeinkre és az unokáinkra hagyunk, azzal kapcsolatban meg kellene állapodnunk, szélesebb kontextusban is, hogy vajon milyen volna az a világ amelyik jobb volna, mint a mostani?”

A megbeszélésen kitértek a szerbiai jelentés és stratégia vajdasági vonatkozásaira is.

fenntartható fejlődés
Szerbia
ENSZ
Slavica Đukić Dejanović
Pásztor István

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.