Ugrás a tartalomra

Fidesz-kongresszus: Újra Orbán Viktort választották meg pártelnöknek

2021.11.14
17:40
2021.11.14
18:25
Forrás
MTI
Megköszönte a bizalmat és azt, hogy rábízták Magyarország szavai szerint legsikeresebb politikai közösségének vezetését.

Megtartotta 29. tisztújító kongresszusát a Fidesz Budapesten, a Hungexpo területén, több mint kétezer résztvevővel. Újra Orbán Viktort választották meg a Fidesz elnökévé. Köszönetet mondott a kongresszusnak, megköszönte a bizalmat és azt, hogy rábízták Magyarország szavai szerint legsikeresebb politikai közösségének vezetését. Gál Kingát, a párt EP-képviselőjét választották meg a Fidesz új alelnökévé. Erről a pozícióról Novák Katalin magyar családügyi miniszter azért mondott le, mert a párt szabályzata szerint miniszterként már nem lehet párttisztsége. Gál Kinga beszédében azt mondta, soha nem volt akkora tétje a nemzeti, családközpontú nézetek megerősítésének és győzelmének a választásokon, hogy ez becsatornázható legyen Európa jövőjének alakításába. A kongresszuson a további három alelnököt, Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot a küldöttek megerősítették posztjukban.

Mások mellett felszólalt továbbá Szíjjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, illetve Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke is, aki azt mondta, 2022-ben újra Európa védőbástyáján állva, negyedszer is győzni fogunk. Az eseményen jelen volt Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint Dr. Pásztor Bálint szerbiai köztársasági parlamenti frakcióvezető is.

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, magyar miniszterelnök: „Úgy látom, hogy az első 33 év, minden, ami eddig történt, csak bemelegítés volt. Sok minden történt, sok mindenbe belevágtunk, sok mindent elértünk. Oroszok ki, kommunisták el, csődből vissza, alkotmány be, IMF haza, rezsi le, migránsok kívül, határon túliak egybe, és ami a legfontosabb, szív fel. Valóban nem kevés, mégis úgy érzem, csak a kezdet, csak a felkészülés az igazán nagy dolgokra, amelyek még várnak ránk. És ebből nem szeretnék kimaradni. Az a legbiztosabb, ha elől megy az ember. Az biztos, hogy itt a legnagyobb a golyózápor, de cserébe innen látsz a legjobban. A Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hűséges párt. Hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez.”

Fidesz
Orbán Viktor
tisztújítás
kongresszus

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.