Ugrás a tartalomra

Fölényesen nyert a Vajdasági Magyar Szövetség Topolya községben

2020.06.22
16:55
Forrás
Pannon RTV
Nem hivatalos adatok szerint az elkövetkező négy évben a Vajdasági Magyar Szövetségnek 19 mandátuma lesz a 35 tagú testületben.

13 mandátummal második helyen a Szerb Haladó Párt végzett. A Szerbiai Szocialista Pártot kettő, míg a Szerb Radikális Pártot egy személy képviseli majd a topolyai önkormányzatban. Két szavazóhelyen szabálytalanságok miatt óvást nyújtottak be, és itt két hét múlva megismétlik a szavazást. Ezek minden valószínűséggel nem hatnak majd ki az önkormányzati eredményekre - mondta Tomik Nimród, a VMSZ községi listavezetője.

Tomik Nimród, topolyai listavezető, Vajdasági Magyar Szövetség: „Topolya község területén, ahogy említettem ezt a 23 települést, vannak olyan települések, ahol több magyar ajkú van, az a mi bázisunk. De Topolya városában is egy nagyon jelentős előrelépésünk van. Hiszen a 4 évvel ezelőtti eredményeket szinte meg tudtuk duplázni, de minden egyes kis településen az elmúlt négy évhez képest sokkal jobb eredményeket tudtunk elérni. Az elsődleges célunk az volt, még a választások előtt, hogy ha csak lehet akkor egy magyar lista induljon. Ezt sikerült is kieszközölnünk tárgyalások folytán, és úgy néz ki, hogy ez az eredményeken is meglátszik. Hiszen a magyar emberek szeretik azt, ha nem kell kettő közül választani, hanem egy listán van és az tudja képviselni a magyar érdekeket.”

Topolya
Vajdasági Magyar Szövetség
Tomik Nimród

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.