Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

Folytatják a Belgrád-Pristina párbeszédet

2018-07-12
12:07
2018-07-13
01:00
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić és Hashim Thaci szerdán folytatja párbeszédét, jelentették be Brüsszelben. Federica Mogherini megerősítette, hogy ő lesz a házigazdája a Belgrád és Pristina közötti találkozónak.

Megvitatják a megállapodással kapcsolatos korábbi előrelépéseket valamint a további lépéseket, amelyek biztosítják a tárgyalások gyors előrehaladását, nyilatkozta Maja Kocijančić, az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szóvivője.

Vučić és Thaci június 24-én Brüsszelben találkozott legutoljára. Egyetértettek abban, hogy minden problémát békében kell megoldani, tiszteletben tartva egymást és garantálni a polgárok biztonságát, mondta akkor Vučić. 

Aleksandar Vučić
Hashim Thaci
Federica Mogherini

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.