Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice/archívum

Folytatódnak a tiltakozások

2021.12.28
13:24
Forrás
FoNet
Január 3-ra újabb demonstrációt jelentett be a környezetvédelmi szervezetek szerbiai szövetsége. Ezúttal három órás lesz.

Az indoklás szerint azért folytatják a tiltakozást, mert úgy látják, a szerb kormány nem fogja visszavonni a Rio Tinto lítiumbányájával kapcsolatos területrendezési tervet, illetve az arról szóló rendeletet. Január 3-án, hétfőn 13 órára országos tüntetést jelentettek be az utakon. A demonstráció 3 órán át tart majd. Azt mondják, ha semmi sem változik, hosszabb időre is lezárhatják majd az utakat.

tiltakozás
demonstráció
útlezárás
környezetvédelem
Rio Tinto
lítiumbánya

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű