Ugrás a tartalomra

Folytatódott a köztársasági parlament alakuló ülése

2024.03.18
12:58
2024.03.18
19:10
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője dr. Pásztor Bálint maradt, a frakcióvezető-helyettese pedig Bájity Borisz lett.

A szerb képviselőház alakuló ülése ismét kiabálással és vitákkal kezdődött. Míg a Szerb Haladó Párt parlamenti frakcióvezetője próbálta elmondani, hogy miért Ana Brnabićot jelölték házelnöknek, az ellenzéki képviselők folyamatosan kiabáltak.

Milenko Jovanov, köztársasági parlamenti frakcióvezető, SZHP: „Egy ilyen társadalomban és ilyen körülmények között Ana Brnabićnak meg kell őriznie a parlament méltóságát, és válaszolnia kell az előtte álló összes kihívásra. Nem kellene ordítozniuk, mert Ana Brnabić az összes sértést megválaszolta azzal, hogy ő kijelentette, kénytelen lesz az ellenzékkel beszélni és kénytelen lesz megoldást találni a parlament működésére.”

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja támogatja a Szerb Haladó Párt által jelölt Ana Brnabić parlamenti házelnökké való választását - mondta dr. Pásztor Bálint felszólalásában. A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője kiemelte, pártjukból ismét Kovács Elvirát jelölik a szerb képviselőház egyik alelnöki posztjára.

A Vajdasági Magyar Szövetség mellett a Szerbiai Szociáldemokrata Párt képviselőcsoportja támogatja Ana Brnabić házelnökké való választását, míg a Mi – A nép hangja képviselője azt mondta, hogy az SZHP által jelölt Brnabić ellen fog szavazni. A házelnök és az alelnökök mellett várhatóan kinevezik majd a főtitkárt, de megválasztják a parlamenti munkatestületek, és a nemzetközi intézményekbe delegált állandó parlamenti küldöttségek tagjait is. A parlamentben egyébként 16 képviselői csoport alakult meg.

Az ülést 16 órakor berekesztették, a vita holnap 10 órakor folytatódik a parlamentben.

parlament
köztársasági parlament
alakuló ülés
VMSZ

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.