Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Folytatódott a szerbiai pártok közötti párbeszéd

2021.08.02
14:23
2021.08.02
14:29
Forrás
Szerbiai RTV
Vučić is részt vesz az egyeztetésen.

Folytatódott ma délután a szerbiai képviselőházban a politikai pártok közötti párbeszéd, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić, szerb elnök is. Az ülésen Vučić a parlament elnökével, Ivica Dačićtyal folytatott egyeztetést, valamint az ellenzéki pártok képviselőivel. Köztük van a Dveri Mozgalom, a Szerbiai Demokrata Párt, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalma, az Elég Volt Mozgalom és a Szerb Radikális Párt is. Vučić korábban azt mondta, meghallgatja az ülés résztvevőit és minden reális észrevételnek megpróbál eleget tenni.

Ivica Dačić szerint a pártok közötti párbeszéd csak akkor lehet sikeres, ha a javaslatok reálisak, fenntarthatók, valamint minden fél számára elfogadhatók, és ezzel megteremtik a feltételeket ahhoz, hogy mindenki részt vegyen a választásokon.

párbeszéd
pártok

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.