Ugrás a tartalomra

Folytatódott a vita Vajdaság finanszírozásáról

2019.03.21
19:17
2019.03.21
19:22
Forrás
Szerbiai RTV
Ma folytatódott a Vajdaság finanszírozásáról szóló törvényjavaslatról és a tartományra vonatkozó határozatról szóló vita a szerb köztársasági képviselőház ülésén.

A törvényjavaslatokat a Vajdasági Szociáldemokrata Liga képviselői terjesztették elő. A szerb kormány és a Szerb Haladó Párt számára elfogadhatatlan a törvényjavaslat - mondta a tegnapi vitán Aleksandra Tomić, a Szerb Haladó Párt köztársasági parlamenti képviselője. Pásztor Bálint a VMSZ-DCSP képviselőcsoport frakcióvezetője tegnapi felszólalásában elmondta, támogatják a Liga javaslatát, habár a szöveg nem a VSZL-től származik, hanem a Tartományi Parlament dolgozta azt ki még 2015-ben. Pásztor Bálint szerint egyértelmű, hogy továbbra sincs meg a politikai akarat a törvény elfogadásához. A Szövetség Szerbiáért tömörülés és néhány független képviselő továbbra is bojkottálja a parlament ülését.

finanszírozás
törvény

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.