Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Folytatódtak a kölcsönös rakétatámadások Izrael és az iszlamista szervezetek között

2021.05.16
18:09
2021.05.18
13:19
Forrás
MTI
Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden erejét latba veti, hogy tűzszünet legyen az izraeliek és a palesztinok között - nyilatkozta a szervezet főtitkára.

Vasárnap is folytatódtak a kölcsönös rakétatámadások Izrael és a Gázai övezet iszlamista szervezetei között. A Falak őrzői hadművelet hetedik napján elsősorban a Gázai övezet környékén lévő izraeli településeket érték el az övezetből kilőtt rakéták. A harcok hétfő esti megindítása óta mintegy háromezer rakétát lőttek ki Izrael irányába gázai fegyveresek. Korábban az izraeli hadsereg tovább folytatta kiterjedt támadásait Gázában. Az övezetből eddig 181 halálesetet jelentettek, köztük 52 gyermek és 31 nő vesztette életét. Vasárnap a Hamász alagútjai elleni légitámadásokban voltak újabb áldozatok a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint.

Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, az ENSZ Biztonsági Tanácsának online ülésén kiemelte, hogy a forrongás az egész régióra átterjedhet, ezért mielőbb véget kell vetni az erőszaknak. A főtitkár elmondta, hogy a legfőbb feladat, hogy a békítő tárgyalások mielőbb eredményesek legyenek. Ehhez azonban az kell, hogy mindkét oldal segítse ezt a folyamatot - fogalmazott Guterres.

Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana

A 11-es közszolgálati TV beszámolója szerint az izraeli biztonsági kabinet négyórás ülésén nem került napirendre a tűzszünet kérdése, noha egyre nagyobb nemzetközi nyomás nehezedik az izraeli kormányra, és a katonai rádió értesülései szerint már a hadművelet ötödik napján teljesítették az eredeti haditervben meghatározott célokat.

A feszültség április közepén újult ki, ezúttal azért, mert zsidó telepesek Jeruzsálem keleti részén ki akartak költöztetni palesztin családokat otthonukból, és a palesztinok tiltakoztak ez ellen. Szintén fokozta a feszültséget, hogy izraeli rendőrök intézkedtek az Al-Aksza mecsetnél, és a palesztinok emiatt is tiltakozta

Izrael
palesztin
Gáza

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.