Ugrás a tartalomra

Fontos, hogy a vajdasági magyarok szavazzanak

2018.03.29
10:33
2018.03.29
16:55
Forrás
Pannon RTV
Törökkanizsán szerdán este tartották meg a Vajdasági Magyar Szövetségnek az április 8-án sorra kerülő magyarországi parlamenti választások támogatására buzdító lakossági fórumát.

A Branislav Nušić Könyvtárban összegyűlt hallgatóságot elsőként Újhelyi Nándor, a VMSZ törökkanizsai községi szervezetének elnöke köszöntötte, majd Paskó Csaba kelebiai plébános, Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke és Kálló Béla színész ecsetelték annak fontosságát, miért kell szavaznia a vajdasági magyarságnak.

Az aktuális magyar kormány az elmúlt 8 év alatt rengeteget tett a vajdasági magyarokért. Éppen ezért az itteni magyarság szempontjából is létfontosságú, hogy a Fidesz-KDNP koalíció továbbra is hatalmon maradjon. A lét a tét - nyilatkozta Bunford Tivadar, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagja: „Hány kultúrlétesítmény, hány templom újult meg, hány új épület épült, mennyi segítséget kapnak az óvodától az egyetemig. Ha csak azt nézzük, itt Vajdaságban, Újvidéken megépült az Európa Kollégium, de más kollégiumok is épülnek, így kevés pénzért ott tudnak lenni a diákok kollégiumi körülmények között. Amit én, mint vállalkozó a legfontosabbnak tartok, az a két éve beindított gazdaságfejlesztési program.”

Törökkanizsa
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.