Ugrás a tartalomra

Fontos a magyar és a szerb közös kormányülések folytonossága

2021.09.08
16:30
2021.09.08
22:28
Forrás
Pannon RTV
Fontos, hogy kontinuitás van a magyar és a szerb közös kormányülések szervezésében - mondta el stábunknak Pásztor István, aki maga is részt vett a Karmelita kolostorban megtartott kormányülésen.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, ez nem a formalitásoknak való megfelelés jegyében zajlik, hanem a problémák felvetésének, megoldásának és a kapcsolatépítésnek a jegyében. Kiemelte, ez az utóbbi évek legnagyobb hozománya.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Hogyha tíz évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy ez lehetségessé válik, akkor azt gondolom, hogy sokan kételkedve néztek volna rá. Sokan hittünk benne, és ennek a hitnek az eredménye az, hogy ez a kormányülés ma itt meg tudott valósulni. Soha ekkora létszámú delegáció Belgrádból nem jött, soha ilyen hangulata a közös kormányülésnek nem volt, soha ennyire tartalmasak a beszélgetések, ennyire konkrétak a beszélgetések nem voltak, mint most. Szerintem a sajtótájékoztató is azt tükrözte, hogy milyen jellegű, milyen komolyságú beszélgetések folytak a bilaterális beszélgetések során, illetve a közös kormányülésen, ahol nekem is alkalmam volt jelen is lenni, illetve felszólalni.”

Magyarország
Szerbia
kormányülés
Pásztor István
Budapest

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.