Ugrás a tartalomra

Fontosak az önkormányzati képviselő-testületek

2018.10.12
17:10
2018.10.12
17:52
Forrás
Pannon RTV
Önkormányzati képviselő-testületek számára szerveznek konferenciát jövő héten Újvidéken. A tanácskozásra október 18-án és 19-én kerül majd sor a Tartományi Képviselőházban.

A rendezvény házigazdája Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke lesz. A további részleteket ma délelőtt Nikola Banjac, a Tartományi Képviselőház főtitkára és Marko Radin, az újvidéki városi képviselő-testület titkára ismertették Újvidéken.

A konferencián többek között a helyi önkormányzatokról szóló törvény módosításáról, az önkormányzati fejlesztésekről, illetve a digitális rendszerek kapacitásának növeléséről is tárgyalnak majd a résztvevők.

Marko Radin, az újvidéki városi képviselő-testület titkára: „Ez szakmai találkozó lesz, ahol nagy figyelmet fordítunk majd a képviselő-testületek szakértői szolgáltatásainak növelésére is. Támogatóink, a Svájci Fejlesztési Ügynökség és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja együttműködvén Újvidék önkormányzatával és a Tartományi Képviselőházzal felismerték az önkormányzati képviselő-testületek fontosságát és szerepét a polgárok vonatkozásában.”

A tanácskozás célja, hogy erősítsék az önkormányzati intézmények, illetve a szakértői szolgáltatások tevékenységeit.

Nikola Banjac, a Tartományi Képviselőház főtitkára: „Ez alkalommal egységet szemléltetünk, illetve egy rendezvényt, amelyen gondolatokat fejlesztünk tovább és olyan témákat vitatunk meg, amelyek a legszélesebb értelemben önkormányzati és globális szinteken is fontos.”

Nikola Banjac elmondta: a Svájci Fejlesztési Ügynökség és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja húszezer dollár értékben adományoz berendezéseket a Tartományi Képviselőháznak, amelyeknek köszönhetően jelentős fejlesztésekre kerülhet sor.

képviselő testület
Újvidék
Marko Radin
Nikola Banjac

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.