Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Fremond: Stratégiai érdekünk, hogy a városi szennyvíztisztítóra a magáncégek is rákapcsolódjanak!

2021.04.08
17:36
2021.04.08
20:56
Forrás
Pannon RTV
A Krivaja folyó szennyezettségének csökkentése továbbra is rendkívül fontos Topolyán és környékén - mondta felszólalásában Fremond Árpád a köztársasági parlament mai ülésén.

A VMSZ képviselője ismét kérte a Környezetvédelmi Minisztériumot, hogy segítsen a magáncégeknek is a saját szennyvíz-előtisztítóik megépítésében. Fremond elmondta, hogy a topolyai városi szennyvíztisztító a tervek szerint az év folyamán próbaüzembe lép. A képviselő hangsúlyozta, stratégiai céljuk, hogy a nagy szennyezők is rákapcsolódjanak a víztisztítóra. Több nagyvállalat is jelezte együttműködési szándékát és komoly összegeket fektettek környezetvédelmi projektekbe - tette hozzá Fremond.

„ Tisztában vagyunk azzal, hogy összetett, nehéz és hosszas folyamatokról van szó, de Bajsa, Topolya, Kishegyes és Szenttamás lakosai számára fontos minden nap, minden hét és minden hónap nemhogy minden év. A környezet helyreállítása nem várhat, ezért ismét a Környezetvédelmi Minisztériumhoz fordulok azzal a kérdéssel, hogy van-e mód arra, hogy felgyorsítsuk a probléma megoldását, hogy a minisztérium, az önkormányzat, a vállalkozók együttesen vegyenek részt a probléma megoldásában? Vannak-e olyan források, amelyek révén a minisztérium támogathatná Topolya önkormányzatának projektjeit, amelyek lehetővé tennék ennek a problémának a megoldását? A hosszú távú megoldás azt jelenti, hogy a központi tisztító mellett minden vállalat megépíti saját elsődleges és másodlagos tisztítóját.”

Fremond Árpád
Krivaja
Topolya

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!