Ugrás a tartalomra

Gulyás Gergely: Mutassuk meg, hogy a magyarok képesek nehéz helyzetben is összefogni!

2023.12.08
20:47
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Azok, akik magyarok, magyarként szeretnének élni és megmaradni itt Vajdaságban azok menjenek el és szavazzanak a Vajdasági Magyar Szövetségre a december 17-i szerbiai választásokon.

Ezt nyilatkozta Újvidéken Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azért utazott Vajdaságba, hogy támogatásáról biztosítsa a VMSZ-t, majd miután megtekintette a Magyar Szó székházát, részt vett az ott megszervezett lakossági fórumon, amelyen jelen volt dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, Juhász Bálint, a VMSz tartományi listavezetője és Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a VMSZ küldöttségének Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója számolt be az újvidéki székházban eddig megvalósult fejlesztésekről, valamint ismertette a jövőbeli terveket is: „A következő év kihívása, hogy megvalósítsuk a szabadkai Vackor magyar iskoláskor előtti intézmény újvidéki tagozatát. Második tartalomként beszéltem a modern konferenciateremről a galéria résszel, illetve a sajtó és nyomda múzeumot is bemutattam, hogy milyen elképzelések szerint szeretnénk megvalósítani itt a Magyar Szó székházában. Beszéltem a magyar könyvesbolt, kávéház megnyitásának a lehetőségéről is.”

Vicsek Annamária, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje szerint a jövő évre tervezett fejlesztéseknek köszönhetően a Magyar Szó székháza az újvidéki magyarság számára szükséges tartalmakkal fog megtelni: „Ez is egy olyan alkalom, amikor erőt kapunk és egy kis hátszelet a magyar kormánytól, hiszen Gulyás Gergely miniszter úr is arról biztosított bennünket, hogy Magyarország, az anyaország támogatása megvan.”

Gulyás Gergely, magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter arra buzdítja a vajdasági magyarokat, hogy a december 17-i választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség listáját támogassák. A miniszter elmondta: Pásztor István elvesztése miatt a VMSZ-nek nagy kihívással kellett szembenéznie, de látszik, hogy a párt erős, egységes és van utód is: „Nagyon fontosnak tartom, hogy most, ebben a kampányban mutassuk meg azt, hogy a magyarok képesek nehéz helyzetben is összefogni, még a nehéz, tragikus helyzeteket is a saját magunk javára fordítani. Ehhez viszont az kell, hogy mindenki felismerje ennek a döntésnek a fontosságát. Felismerje azt, hogy a VMSZ is olyan mértékben tud segíteni, olyan mértékben tudja az ügyeket jó irányba befolyásolni, a magyar érdeket képviselni, amilyen mértékben jelen van a helyhatóságokban, a vajdasági törvényhozásban és az országos parlamentben. Kérni szeretnék mindenkit, hogy menjen el, vegyen részt a választáson. A december 17-i választásnak óriási tétje van.”

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy Magyarország jelenleg Szerbiára egyik legfontosabb szövetségeseként tekint. Fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség továbbra is el tudja látni a híd szerepét a magyar és a szerb állami vezetés között – tette hozzá a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely
Választások 2023
Magyar Szó
Erdődi Edvina
Újvidék
Vicsek Annamária
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.