Ugrás a tartalomra

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsán

2018.02.11
05:30
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Kilenc településen voksolhatnak a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsa községben. A község kilenc települését öt helyi közösség fogja össze. A választóhelyek reggel hét órakor nyíltak meg. Törökkanizsán hét, Szerbkeresztúron és Gyálán egy-egy, Oroszlámoson három, Majdány-Rábé helyi közösségben pedig két szavazóhely várja a voksolókat.     

Reggel hét órakor rendben megnyitottak a szavazóhelyek a község területén. A kora reggeli órákban még kevesen érkeztek az ötös számú szavazóhelyiségbe. Csanádi Aranka férjével szavazott. Mint mondta, több szempontból is fontos volt, hogy részt vegyen a voksoláson. Csanádi Aranka, Törökkanizsa: „Először is azért is, mert magyar vagyok és szeretném, hogyha minél többen lennénk.”

Sokaknál, maga az állampolgári kötelesség is elég hívó szó az urnához járuláshoz. Jovan Bajić, Törökkanizsa: „Nekünk, polgároknak most lehetőségünk van szavazni, kiválasztjuk azt az embert, akiről azt gondoljuk, hogy a tanácsban a helye.”

Momić Éva, a törökkanizsai ötös számú szavazóhelyiség választási bizottságának elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, fennakadások nélkül sikerültek az előkészületek és a szavazóhely megnyitása is. „Reggel hatkor itt voltunk, előkészültünk a szavazásra, hét órakor megnyílt az ajtó a szavazók számára, körülbelül 550 szavazót várunk. Minden rendben folyt, minden az előírások szerint van.”

Törökkanizsa helyi közösségben 6010 szavazópolgár neve szerepel a választási listán, Szerbkeresztúron pedig 1038. Gyálán 629-en, Oroszlámoson 1357-en járulhatnak az urnák elé. A legkisebb, Majdány-Rábé helyi közösségben 254 választópolgár adhatja le voksát este 8 óráig, a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

Törökkanizsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.