Ugrás a tartalomra
illusztráció

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsán

2018-02-11
05:30
2018-02-11
17:43
Forrás
Pannon RTV
Kilenc településen voksolhatnak a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsa községben. A község kilenc települését öt helyi közösség fogja össze. A választóhelyek reggel hét órakor nyíltak meg. Törökkanizsán hét, Szerbkeresztúron és Gyálán egy-egy, Oroszlámoson három, Majdány-Rábé helyi közösségben pedig két szavazóhely várja a voksolókat.     

Reggel hét órakor rendben megnyitottak a szavazóhelyek a község területén. A kora reggeli órákban még kevesen érkeztek az ötös számú szavazóhelyiségbe. Csanádi Aranka férjével szavazott. Mint mondta, több szempontból is fontos volt, hogy részt vegyen a voksoláson. Csanádi Aranka, Törökkanizsa: „Először is azért is, mert magyar vagyok és szeretném, hogyha minél többen lennénk.”

Sokaknál, maga az állampolgári kötelesség is elég hívó szó az urnához járuláshoz. Jovan Bajić, Törökkanizsa: „Nekünk, polgároknak most lehetőségünk van szavazni, kiválasztjuk azt az embert, akiről azt gondoljuk, hogy a tanácsban a helye.”

Momić Éva, a törökkanizsai ötös számú szavazóhelyiség választási bizottságának elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, fennakadások nélkül sikerültek az előkészületek és a szavazóhely megnyitása is. „Reggel hatkor itt voltunk, előkészültünk a szavazásra, hét órakor megnyílt az ajtó a szavazók számára, körülbelül 550 szavazót várunk. Minden rendben folyt, minden az előírások szerint van.”

Törökkanizsa helyi közösségben 6010 szavazópolgár neve szerepel a választási listán, Szerbkeresztúron pedig 1038. Gyálán 629-en, Oroszlámoson 1357-en járulhatnak az urnák elé. A legkisebb, Majdány-Rábé helyi közösségben 254 választópolgár adhatja le voksát este 8 óráig, a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

helyi közösségi választások
Törökkanizsa

Most

16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.