Ugrás a tartalomra
illusztráció

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsán

2018-02-11
05:30
2018-02-11
17:43
Forrás
Pannon RTV
Kilenc településen voksolhatnak a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

Helyi közösségi választásokat tartanak ma Törökkanizsa községben. A község kilenc települését öt helyi közösség fogja össze. A választóhelyek reggel hét órakor nyíltak meg. Törökkanizsán hét, Szerbkeresztúron és Gyálán egy-egy, Oroszlámoson három, Majdány-Rábé helyi közösségben pedig két szavazóhely várja a voksolókat.     

Reggel hét órakor rendben megnyitottak a szavazóhelyek a község területén. A kora reggeli órákban még kevesen érkeztek az ötös számú szavazóhelyiségbe. Csanádi Aranka férjével szavazott. Mint mondta, több szempontból is fontos volt, hogy részt vegyen a voksoláson. Csanádi Aranka, Törökkanizsa: „Először is azért is, mert magyar vagyok és szeretném, hogyha minél többen lennénk.”

Sokaknál, maga az állampolgári kötelesség is elég hívó szó az urnához járuláshoz. Jovan Bajić, Törökkanizsa: „Nekünk, polgároknak most lehetőségünk van szavazni, kiválasztjuk azt az embert, akiről azt gondoljuk, hogy a tanácsban a helye.”

Momić Éva, a törökkanizsai ötös számú szavazóhelyiség választási bizottságának elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, fennakadások nélkül sikerültek az előkészületek és a szavazóhely megnyitása is. „Reggel hatkor itt voltunk, előkészültünk a szavazásra, hét órakor megnyílt az ajtó a szavazók számára, körülbelül 550 szavazót várunk. Minden rendben folyt, minden az előírások szerint van.”

Törökkanizsa helyi közösségben 6010 szavazópolgár neve szerepel a választási listán, Szerbkeresztúron pedig 1038. Gyálán 629-en, Oroszlámoson 1357-en járulhatnak az urnák elé. A legkisebb, Majdány-Rábé helyi közösségben 254 választópolgár adhatja le voksát este 8 óráig, a helyi közösségek új összetételű tanácsaira.

helyi közösségi választások
Törökkanizsa

Most

18:47, Frissítve: 19:50

Nők tárlata Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
17:06, Frissítve: 17:36

Községi szavalóverseny Zentán

Községi szavalóversenyt tartottak ma délelőtt Zentán. Az általános iskolák felsős diákjai versenyeztek a legjobbnak járó diplomáért és a továbbjutásért.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.