Ugrás a tartalomra
TANJUG/TARA RADOVANOVIC/nr

Hogy haladnak a munkálatok a Morava közlekedési folyosón?

2022.06.26
13:35
2022.06.26
15:31
Forrás
Pannon RTV
Az ipar és a turizmus fellendülését is várják a Moravai korridor elkészülésétől a térségben.

Az év végéig elkészül az autópálya Pojatetól Kruševacig tartó szakasza – jelentette be Aleksandar Vučić, amikor a Moravai Korridor, vagyis a Pojate és Preljina közötti autópálya-szakasz építkezését, konkrétan pedig a Nyugat-Moraván átívelő 500 méteres híd munkálatait tekintette meg. 

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/nr

A híd építését tavaly év végén kezdték, mostanra a tervezett munka több mint felét végezték el. A Moravai korridoron összesen 3600 személy dolgozik, közülük 1700-an idevalósiak. Ha elkészül, 112 kilométer hosszú lesz, 88 híd és felüljáró, valamint 29 aluljáró és 11 csatlakozópont lesz rajta. Ez lesz a legszélesebb és az első digitális autópálya Szerbiában, amelyen 130 kilométer/óra sebességgel lehet haladni.

A munkálatok összértéke 745 millió euró.

TANJUG/TARA RADOVANOVIC/nr

Ez is hozzájárul ahhoz, hogy Szerbiában korszerű autópálya-hálózat jöjjön létre. Vrnjačka banjára is sokkal gyorsabban el lehet majd jutni - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő.

„Čačaktól a fürdőig nem kell 1 óra 5-10 percet utazni, hanem csak fél órát. Belgrádból a fürdőig odaérhetnek 1 óra 20 perc alatt, mindegy, hogy melyik autópályát választják, amelyik közelebb van önökhöz. Mindegy, hogy a 10-es vagy a 11-es korridort választják, Vrnjačka banjáig el lehet majd jutni 1 óra 20 perc alatt.”

Morava közlekedési folyosó

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű