Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

A horvát nemzeti közösség helyzetéről tárgyaltak

2020.08.20
17:26
2021.03.12
09:54
Forrás
Közlemény
A horvát nemzeti közösség vajdasági helyzetéről és annak fejlesztéséről tárgyalt ma Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Hidajet Biščević, Horvátország szerbiai nagykövete.

 Értékelésük szerint az elmúlt négy évben a tartományi kormány jelentős lépéseket tett az horvát kultúra, oktatás, nyelvhasználat és hagyomány megőrzésére, azok fejlesztésére. Megegyeztek abban, hogy az együttműködésük a továbbiakban is folytatódik. A két fél szerint az IPA-projektek, amelyeket közösen valósít meg Szerbia és Horvátország jelentős mértékben hozzájárulnak a két nemzet közötti kapcsolat elmélyítéséhez. A tárgyaláson mások mellett részt vett Jasna Vojnić, a Horvát Nemzeti Tanács elnöke is.

Hidajet Biščević
nagykövet
horvát
kultúra
oktatás
nyelvhasználat
Jasna Vojnić
Horvát Nemzeti Tanács
Horvátország

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:57

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.