Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

A horvát nemzeti közösség helyzetéről tárgyaltak

2020.08.20
17:26
2021.03.12
09:54
Forrás
Közlemény
A horvát nemzeti közösség vajdasági helyzetéről és annak fejlesztéséről tárgyalt ma Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Hidajet Biščević, Horvátország szerbiai nagykövete.

 Értékelésük szerint az elmúlt négy évben a tartományi kormány jelentős lépéseket tett az horvát kultúra, oktatás, nyelvhasználat és hagyomány megőrzésére, azok fejlesztésére. Megegyeztek abban, hogy az együttműködésük a továbbiakban is folytatódik. A két fél szerint az IPA-projektek, amelyeket közösen valósít meg Szerbia és Horvátország jelentős mértékben hozzájárulnak a két nemzet közötti kapcsolat elmélyítéséhez. A tárgyaláson mások mellett részt vett Jasna Vojnić, a Horvát Nemzeti Tanács elnöke is.

Hidajet Biščević
nagykövet
horvát
kultúra
oktatás
nyelvhasználat
Jasna Vojnić
Horvát Nemzeti Tanács
Horvátország

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű