Ugrás a tartalomra

Horvátországi választások - Szijjártó Péter gratulált a HDZ-nek

2020.07.06
13:12
Forrás
MTI
Gratulált a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Horvát Demokratikus Közösségnek, amely megnyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Horvátországban.

Szijjártó Péter a Facebookon úgy fogalmazott, röviddel azután, hogy Aleksandar Vučić pártja fölényesen nyert Szerbiában, hétfőn Horvátország is jobboldali győzelmet ünnepelhetett. Azt írta, hogy az elmúlt években - főleg a migrációs válság kirobbanása óta - Közép-Európa a nemzetközi liberális "mainstream" támadásainak célkeresztjében áll. Politikusok és újságírók sora képtelen megemészteni, hogy jobboldali, kereszténydemokrata, migrációellenes, a nemzeti érdeket elsőnek tekintő kormányok hosszú évek óta sikeresek tudnak lenni - fogalmazott a magyar tárcavezető. "Láthatjuk, tapasztalhatjuk azt a fake news-hadjáratot, amivel folyamatosan gyengíteni próbálják a jobboldali kormányokat. Ez a törekvés viszont egyelőre teljes kudarc: a közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből" - írta Szijjártó Péter. 

Horvátország
Szijjártó Péter
Horvát Demokratikus Közösség

Most

08:07, Frissítve: 08:30

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.