Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Horvátországi választások - Szijjártó Péter gratulált a HDZ-nek

2020-07-06
13:12
Forrás
MTI
Gratulált a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Horvát Demokratikus Közösségnek, amely megnyerte a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokat Horvátországban.

Szijjártó Péter a Facebookon úgy fogalmazott, röviddel azután, hogy Aleksandar Vučić pártja fölényesen nyert Szerbiában, hétfőn Horvátország is jobboldali győzelmet ünnepelhetett. Azt írta, hogy az elmúlt években - főleg a migrációs válság kirobbanása óta - Közép-Európa a nemzetközi liberális "mainstream" támadásainak célkeresztjében áll. Politikusok és újságírók sora képtelen megemészteni, hogy jobboldali, kereszténydemokrata, migrációellenes, a nemzeti érdeket elsőnek tekintő kormányok hosszú évek óta sikeresek tudnak lenni - fogalmazott a magyar tárcavezető. "Láthatjuk, tapasztalhatjuk azt a fake news-hadjáratot, amivel folyamatosan gyengíteni próbálják a jobboldali kormányokat. Ez a törekvés viszont egyelőre teljes kudarc: a közép-európaiak nem kérnek a kioktatásból, a lenézésből és a leckéztetésből" - írta Szijjártó Péter. 

Horvátország
Magyarország
Szijjártó Péter
Horvát Demokratikus Közösség

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.
10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.