Ugrás a tartalomra

Húsz évvel Jugoszlávia bombázása után

2019.03.18
17:02
2024.03.19
08:45
Forrás
Szerbiai RTV
20 évvel Jugoszlávia bombázása után - tanulságok az európai biztonság számára a 21. században címmel tartottak hétfőn konferenciát Belgrádban.

Aleksandar Vučić szerb államfő beszédében hangsúlyozta, ma már nyíltan beszélünk a történtekről, nem gyűlölettel, hanem azzal a vággyal, hogy elítéljük azt, amit igazságtalannak tartunk.

A konferencián jelen volt Andrej Turcsak is. Az Orosz Föderáció Szövetségi Tanácsának elnökhelyettese elmondta, Jugoszlávia bombázása katonai agresszió volt a NATO részéről egy szuverén európai ország ellen. Hozzátette, 1999-es bombázáskor radioaktív uránt használtak, amely számtalan civil ember életét követelte.

A NATO 20 éve, március 24-én kezdte meg légicsapásait az akkori Jugoszláv Szövetségi Köztársaság, illetve az azt irányító Milošević-rezsim ellen. A bombázások 78 napig tartottak.

bombázás
Jugoszlávia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.