Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Fay Abuelgasim, File

Iráni hajók megpróbáltak elfogni egy brit tankert a Perzsa-öbölben

2019-07-11
15:43
Forrás
hirado.hu
Iráni hajók megpróbáltak elfoglalni egy brit tankert a Perzsa-öbölben - nyilatkozta Bill Urban százados, az Amerikai Egyesült Államok Központi Erőinek Parancsnokságának szóvivője.

Haszan Róhani iráni elnök szerdán, az incidens előtt figyelmeztette az Egyesült Királyságot, hogy következményei lesznek a Szíriába tartó és nyersolajat szállító iráni tanker múlt héten történt feltartóztatásának Gibraltárnál. Az amerikai kormányzat feltett szándéka, hogy katonai koalíciót kovácsolna az Irán és Jemen közelében lévő vízi utak ellenőrzésére. A koalíció által biztosíthatnák a hajózás szabadságát a Hormuzi-szorosban és a Báb el-Mandeb-szorosban.

Perzsa-öböl
Irán
Haszan Róháni

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.