Ugrás a tartalomra

Irántól kapná a műtrágyát Szerbia?

2022.05.03
10:53
2022.05.03
15:06
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélt Ebrahim Raiszi iráni elnökkel, és szóbeli ígéretet kapott Szerbia hosszútávú műtrágya ellátásáról.

A tárgyalás során a jövőbeni kereskedelmi együttműködés több pontjára is kitértek. Eszerint a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kereskedelme terén különösen időszerű az együttműködés, elsősorban a kukorica, a gabonafélék, valamint a marha- és üszőhús esetében, valamint Szerbia vetőmagokat szállíthatna Iránba.

Az építőipar, a bányászat és az energetika területén is széles körű együttműködésre van lehetőség, szögezte le a két államfő. Aleksandar Vučić hangsúlyozta, hogy Szerbia nagyra értékeli Irán elvi álláspontját, miszerint nem ismeri el Koszovó egyoldalúan kikiáltott függetlenségét. Ebrahim Raiszi iráni látogatásra hívta meg a szerb államfőt, amit Vučić el is fogadott.

Irán
Szerbia
Aleksandar Vučić
Ebrahim Raisi
műtrágya

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.