Ugrás a tartalomra

Ismét lesz amerikai nagykövet Budapesten

2022.05.14
12:08
2022.05.14
12:17
Forrás
hvg.hu
David Cornstein másfél évvel ezelőtti lemondása után ismét lesz amerikai nagykövet Budapesten: a Fehér Ház péntek esti közlése szerint Joe Biden David Pressman ügyvédet bízta meg a feladattal.

A Demokrata Párthoz kötődő Pressman 45 éves, számos hollywoodi kapcsolata van, ügyvezető igazgató volt például George és Amal Clooney alapítványában. A nemrég elhunyt Madeleine Albright volt külügyminiszter mellett emberi jogi tanácsadóként dolgozott, Barack Obama elnöksége alatt, 2014 és 2017 között pedig nagyköveti szinten képviselte országát az ENSZ-ben.

A diplomata várhatóan a következő hónapokban kezdheti meg munkáját Budapesten a szenátusi jóváhagyása után. Pressman az emberi jogi és LMBTQ-ügyek szószólója is. Jelenleg Marc Dillard ügyvivő látja el Budapesten az amerikai képviseletet.

Budapest
amerikai nagykövet
Magyarország
Amerikai Egyesült Államok
diplomácia

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.