Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

Ivanović meggyilkolását az ENSZ BT összes tagja elítélte

2018.02.08
14:18
2018.02.08
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Oliver Ivanović meggyilkolása és a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság megszüntetésének indítványozása volt a két fő téma az ENSZ Biztonsági Tanácsának tegnapi ülésén New Yorkban.

Hollandia képviselője indítványozta, hogy az UNMIK, az ENSZ koszovói Ideiglenes Adminisztrációs Missziója csökkentse tevékenységét, valamint azt is javasolta, hogy az ENSZ BT ne az üléseken foglalkozzon Koszovó kérdésével. A változások valamilyen formáját az Amerikai Egyesült Államok, Svédország, Lengyelország, Nagy-Britannia, Franciaország és Koszovó amerikai nagykövete is támogatta. A javaslat ellen volt Oroszország, Kazahsztán és Kína is.

Ivica Dačić azt mondta, Oliver Ivanović meggyilkolása terrorcselekmény volt. A szerb külügyminiszter hozzátette, írásban kérték, hogy az UNMIK és az EULEX, az EU jogi és igazságügyi missziójának bírósága vegyen részt az ügy felderítésében. Hangsúlyozta, három héttel a gyilkosság után még semmilyen információjuk sincs a történtekről.

Moszkva az ügy kapcsán a KFOR, a NATO koszovói missziójának passzivitására hívta fel a figyelmet és arra, hogy a háborús bűnöket vizsgáló koszovói különleges bíróság mikor kezdi már meg az érdemi munkát.

A koszovói szerb politikus megölését az ENSZ BT összes tagja elítélte. Vlora Çitaku, Koszovó amerikai nagykövete azt mondta, mindent megtesznek a bűncselekmény felderítése érdekében. Dačić az ülésen kiemelte, Belgrád konstruktívan vesz részt a Pristinával folytatott párbeszédben, hogy rendezzék a nyitott kérdéseket.

ENSZ
biztonsági tanács
Oliver Ivanović
Ivica Dačić
Koszovó

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.