Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ukrainian Presidential Press Office

A japán miniszterelnök Kijevbe látogatott

2023.03.22
08:02
Forrás
Pannon RTV
Az orosz invázió szégyen, amely aláássa a nemzetközi jogrend alapjai - jelentette ki a japán miniszterelnök Kijevben.

Kishida Fumio előre be nem jelentett ukrajnai látogatásának időpontja egybe esett Hszi Csin-ping kínai elnök moszkvai találkozójával. A japán kormányfő kiemelte, továbbra is támogatja Ukrajnát, mindaddig, amíg béke nem lesz. Kishida az első olyan japán vezető, amely a második világháború után háborús területre utazott. Japán támogatja Ukrajnát, de ez kizárólag nem halálos felszerelésekre és humanitárius segítségnyújtásra korlátozódik.

Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű