Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Járóka Lívia: Albánia jó úton halad az uniós tagság felé

2018-10-16
07:07
2018-10-16
07:14
Forrás
Közlemény
Albánia jó úton halad az uniós tagság felé - jelentette ki Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke az EU és Albánia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottság tizenharmadik ülésén.

Járóka Lívia beszédében kijelentette, hogy amióta Albánia 2014 júniusában magkapta tagjelölti státuszát, folyamatosan lépéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen azoknak a célkitűzéseknek, amelyek elengedhetetlenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Az EP fideszes alelnöke hangsúlyozta, hogy a korrupció elleni küzdelem a társadalom minden szintjén nagy kihívás elé állítja az országot, ezért további határozott lépéseket kell tenni a korrupció leküzdése érdekében. Elmondta, hogy a csatlakozás szigorúan előírja az olyan reformok bevezetését, amelyek a jogállamisághoz és a felelősségteljes kormányzáshoz kapcsolódnak. Járóka Lívia kezdeményezte egy olyan európai szegénységellenes stratégia megfogalmazását, amely magába foglalná a Nyugat-Balkánon nélkülözésben élő emberek igényeit.

Albánia
Európai Unió
Járóka Lívia

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.