Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Járóka Lívia: Albánia jó úton halad az uniós tagság felé

2018-10-16
07:07
2018-10-16
07:14
Forrás
Közlemény
Albánia jó úton halad az uniós tagság felé - jelentette ki Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke az EU és Albánia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottság tizenharmadik ülésén.

Járóka Lívia beszédében kijelentette, hogy amióta Albánia 2014 júniusában magkapta tagjelölti státuszát, folyamatosan lépéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen azoknak a célkitűzéseknek, amelyek elengedhetetlenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Az EP fideszes alelnöke hangsúlyozta, hogy a korrupció elleni küzdelem a társadalom minden szintjén nagy kihívás elé állítja az országot, ezért további határozott lépéseket kell tenni a korrupció leküzdése érdekében. Elmondta, hogy a csatlakozás szigorúan előírja az olyan reformok bevezetését, amelyek a jogállamisághoz és a felelősségteljes kormányzáshoz kapcsolódnak. Járóka Lívia kezdeményezte egy olyan európai szegénységellenes stratégia megfogalmazását, amely magába foglalná a Nyugat-Balkánon nélkülözésben élő emberek igényeit.

Albánia
Európai Unió
Járóka Lívia

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.