Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Járóka Lívia: Albánia jó úton halad az uniós tagság felé

2018-10-16
07:07
2018-10-16
07:14
Forrás
Közlemény
Albánia jó úton halad az uniós tagság felé - jelentette ki Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke az EU és Albánia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottság tizenharmadik ülésén.

Járóka Lívia beszédében kijelentette, hogy amióta Albánia 2014 júniusában magkapta tagjelölti státuszát, folyamatosan lépéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen azoknak a célkitűzéseknek, amelyek elengedhetetlenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Az EP fideszes alelnöke hangsúlyozta, hogy a korrupció elleni küzdelem a társadalom minden szintjén nagy kihívás elé állítja az országot, ezért további határozott lépéseket kell tenni a korrupció leküzdése érdekében. Elmondta, hogy a csatlakozás szigorúan előírja az olyan reformok bevezetését, amelyek a jogállamisághoz és a felelősségteljes kormányzáshoz kapcsolódnak. Járóka Lívia kezdeményezte egy olyan európai szegénységellenes stratégia megfogalmazását, amely magába foglalná a Nyugat-Balkánon nélkülözésben élő emberek igényeit.

Albánia
Európai Unió
Járóka Lívia

Most

10:38, Frissítve: 10:43

Utazási lehetőség középiskolásoknak

A Rákóczi Szövetség programjának célja, hogy a június 4-i Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, a középiskolások egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.