Ugrás a tartalomra

Járóka Lívia: Albánia jó úton halad az uniós tagság felé

2018.10.16
07:07
2024.03.19
08:42
Forrás
Közlemény
Albánia jó úton halad az uniós tagság felé - jelentette ki Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke az EU és Albánia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottság tizenharmadik ülésén.

Járóka Lívia beszédében kijelentette, hogy amióta Albánia 2014 júniusában magkapta tagjelölti státuszát, folyamatosan lépéseket tett annak érdekében, hogy megfeleljen azoknak a célkitűzéseknek, amelyek elengedhetetlenek a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Az EP fideszes alelnöke hangsúlyozta, hogy a korrupció elleni küzdelem a társadalom minden szintjén nagy kihívás elé állítja az országot, ezért további határozott lépéseket kell tenni a korrupció leküzdése érdekében. Elmondta, hogy a csatlakozás szigorúan előírja az olyan reformok bevezetését, amelyek a jogállamisághoz és a felelősségteljes kormányzáshoz kapcsolódnak. Járóka Lívia kezdeményezte egy olyan európai szegénységellenes stratégia megfogalmazását, amely magába foglalná a Nyugat-Balkánon nélkülözésben élő emberek igényeit.

Albánia
Európai Unió
Járóka Lívia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.