Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Andrew Harnik

Joe Biden ismét figyelmeztette Putyint

2022.01.21
09:00
Forrás
Euronews.com
Ha bármilyen orosz csapatok átkelnek az ukrán határon, az inváziónak minősül.

Egy ilyen katonai beavatkozás Washington szövetségeseivel egyeztetett, súlyos gazdasági következményekkel járna Oroszország számára - jelentette ki Joe Biden, amerikai elnök az orosz-ukrán konfliktusra reagálva. A két ország közötti határon egyre növekvő feszültség kapcsán Biden figyelmeztetést intézett Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. Eközben tovább folynak a diplomáciai egyeztetések. Antony Blinken amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újabb kísérletet tesz a feszültség oldására Genfben. Ukrajnában pedig már egyre több civil csatlakozott a védelmi erőkhöz, vállalva a gyorsított katonai kiképzést, hogy háborús helyzetben fegyverrel védje meg hazáját. 

Amerikai Egyesült Államok
Oroszország
Ukrajna

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.
10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű